Dirk Jan Verkuil is een videoproducent die zijn sporen dik heeft verdiend. Wij hebben voor verschillende opdrachtgevers samengewerkt en dat is zowel ons als Dirk Jan erg goed bevallen. Omdat er vanuit de markt steeds meer vraag naar audiovisuele content komt en wij als full service reclamebureau onze klanten zo breed mogelijk van dienst willen zijn, is The MindOffice onlangs een partnership met het bedrijf van Dirk Jan aangegaan. Sinds 1 maart heeft hij een eigen plek bij ons op kantoor en is DAV Producties aangesloten bij The MindOffice.

Dirk Jan Verkuil (34) werkte tot elf jaar geleden als Senior AV-techneut bij Hulskamp Audiovisueel. Omdat hij daar niet verder kon groeien en creatiever te werk wilde gaan, begon hij in 2006 voor zichzelf onder de bedrijfsnaam DAV Producties. Een spannende stap, want in die tijd waren (bedrijfs)video’s lang niet zo populair en belangrijk als vandaag de dag. Toch zat zijn agenda vanaf het eerste moment al vol. De eerste vijf jaar zette hij zichzelf als audiovisueel dienstverlener in de markt. Hij werkte mee aan grote producties, zoals concerten van Kane en Marco Borsato. Sinds een jaar of zes ligt zijn focus op camerawerk en montage.

In zijn tijd bij het inmiddels failliete Hulskamp Audiovisueel zette Dirk Jan samen met een aantal collega’s de tv-tak van Omroep Vlaardingen op. Ook het filmen en uitzenden van live interviews tijdens en rondom de raadsvergaderingen komen van zijn hand. Daarnaast organiseerde hij in 2010 in samenwerking met de griffie een groot verkiezingsdebat in de Stadsgehoorzaal waar alle lokale lijsttrekkers aan deelnamen. Bij de Omroep maakte Dirk Jan dus veel draaiuren. Toen het qua werk in 2012 echt te druk voor hem werd, nam hij afscheid van Omroep Vlaardingen.

In de afgelopen elf jaar heeft onze nieuwe partner voor een grote diversiteit aan opdrachtgevers gewerkt. Hij gebruikt daarvoor de beste spullen en apparatuur, al leidt dat volgens hem niet per definitie tot een goede video. Want: “je moet natuurlijk wel snappen hoe je het plaatje moet maken. Daar hoort ook het coachen van de mensen die je filmt bij.” Omdat hij door middel van videoproducties écht iets voor mensen kan betekenen, is hij nog altijd blij met zijn vak. Zijn grote kracht omschrijft hij als volgt: “Ik ben heel precies, ga voor het hoogst mogelijke en maak het me er niet makkelijk vanaf. Daarnaast ben ik communicatief vaardig met klanten en zakelijk sterk.” 

De connectie met The MindOffice legde Dirk Jan bij de IKV. Over de partnership vertelt hij: “Dimar, Michel en ik hebben twee goedlopende bedrijven, een samenwerking was dus niet noodzakelijk. Ik ben echter wel van mening dat je samen betere dingen maakt, want je kunt je eigen werk moeilijk beoordelen. Ook had ik behoefte aan collega’s. Doordat we niet te dicht op elkaars werk zitten kunnen elkaar versterken.”

Wij zijn erg enthousiast over deze intensieve samenwerking en kijken uit naar de mooie producties die zullen volgen! 

www.dav-producties.nl

The MindOffice is gevestigd aan de mooie haven van Vlaardingen. We beschikken over voldoende (gratis) parkeerplaatsen. Kom je met het openbaar vervoer? Treinstation Vlaardingen Centrum is letterlijk om de hoek en op loopafstand.

Westhavenkade 46
3131 AE Vlaardingen
(Door de poort 2e deur links)

T +31(0)10 - 435 07 50
E info@themindoffice.nl
KvK 50842749
BTW NL12.75.34.842.B01
Rabobank 1531.93.743