Inspiratiedag voor en door Vlaardingse ondernemers, met opening Winkel van de Toekomst

Ideeën brengen en opsnuiven tijdens VLD Onderneemt! op 1 november
“Is mijn winkel of bedrijf wel klaar voor de toekomst? Ik wil voor mezelf beginnen, maar waar vind ik de juiste partners ? Hoe zit het eigenlijk met de financiering? Waar kan ik terecht als ik wil investeren in lokale, kansrijke starters?” Nieuwe en bestaande ondernemers in en uit Vlaardingen krijgen op vrijdag 1 november antwoord op al deze vragen tijdens de allereerste ondernemersdag VLD Onderneemt! Het evenement vindt plaats in en om de Hoogstraat en het Liesveld in Vlaardingen. Doel van de dag: inspiratie opdoen en het ondernemen in Vlaardingen stimuleren. Alle ondernemers (bestaande en nieuwe) zijn hiervoor uitgenodigd.

VLD Onderneemt! is een initiatief van Stichting Stadsherstel en wordt ondersteund door The MindOffice, de Winkelmeiden, de gemeente Vlaardingen, Rabobank Schiedam-Vlaardingen, Kamer van Koophandel Rotterdam, het Vlaardingse ZZP’ers in beeld!, IKV Ondernemend Vlaardingen, het Fonds Schiedam-Vlaardingen, de Stichting Citymarketing Vlaardingen, The Buzinezz Boozt, Blanco Instituut, Detailhandel Platform Vlaardingen en de sociale werkvoorziening TBV. Met VLD Onderneemt! slaan deze partijen de handen ineen om het ondernemen in Vlaardingen een ‘boost’ te geven. Hoe? Via het geven van informatie, workshops, inspirerende sprekers aan het woord te laten, en te laten zien wat voor moois er al gebeurt op ondernemersgebied.

Opening Winkel van de Toekomst
De dag start met een ontbijt voor alle winkeliers in  Vlaardingen. Om 9:00 uur volgt de officiële opening van de Winkel van de Toekomst in het pand Hoogstraat 219 (voorheen Bristol) door de  wethouder Economische Zaken, Ruud de Vries.  In deze winkel zien winkeliers en ondernemers langs de Tijdlijn 2000 – 2020  welke ontwikkelingen er hebben plaatsgevonden en nog gaan plaatsvinden op onder meer retailgebied. Hoe dragen wereldwijde innovaties bij aan vernieuwingen van Vlaardingse winkels, het winkelen, contact met de consument en nieuwe klantvriendelijkheid?  Winkeliers zien in een oogopslag op welk punt van de evolutie ze zelf staan. Daarnaast presenteren  succesvolle Vlaardingse ondernemers uit het project Retail2020 hun eigen onderscheidend vermogen – ook voor de toekomst – in korte films. De Winkel van de Toekomst is open van 1 tot en met 30 november 2013 en wordt een broedplaats voor ondernemend Vlaardingen.

Informatiemarkt en workshops voor ondernemers
Elders in het voormalige Bristol-pand vindt een informatiemarkt over ondernemen plaats. In een leegstaand pand op het Liesveld zullen verschillende netwerkorganisaties zich presenteren. (Startende) Ondernemers kunnen aan de Korte Hoogstraat relevante workshops volgen met thema’s als ‘Crowdfunding’ en ‘Van ondernemersidee tot businessmodel’. Doel is hen te motiveren voor de eerste stappen van het ondernemen. Diverse innovatieve projecten onder de noemer ‘Inspiratie door Innovatie’, zoals ‘Augmented Reality’  (toegevoegde realiteit) en 3D printen krijgen aandacht bij het Blanco Instituut aan de Hoogstraat 47. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe ondernemers hier bij het onderdeel ‘Aanbod is de Vraag’, hun ideeën, diensten, producten en behoeften kenbaar maken. Blanco kijkt dan vervolgens welke partijen aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

APE Business Borrel
Met het Actieplan Economie (APE) werkt de gemeente Vlaardingen aan een stad waarin het goed ondernemen is. VLD Onderneemt! draagt bij aan de uitvoering van dit actieplan. De ondernemersdag wordt daarom afgesloten met een APE Business Borrel aan de Hoogstraat 219. Hiervoor worden alle ondernemers uitgenodigd.

Meer informatie
VLD Onderneemt! is een jaarlijks terugkerend evenement voor én door ondernemers en vervangt hiermee het bekende Business op het Water.

The MindOffice is gevestigd aan de mooie haven van Vlaardingen. We beschikken over voldoende (gratis) parkeerplaatsen. Kom je met het openbaar vervoer? Treinstation Vlaardingen Centrum is letterlijk om de hoek en op loopafstand.

Westhavenkade 46
3131 AE Vlaardingen
(Door de poort 2e deur links)

T +31(0)10 - 435 07 50
E info@themindoffice.nl
KvK 50842749
BTW NL12.75.34.842.B01
Rabobank 1531.93.743