Infographics... Laten we het simpel maken!
Infographics... Laten we het simpel maken!

Infographics... Laten we het simpel maken!

Door Michel van Velzen 14 augustus 2018
Menig bedrijf stuit op hetzelfde probleem: hoe kan ik ingewikkelde materie en informatie overbrengen op mijn klanten? Dit kan met infographics maken! Een infographic is precies zoals het woord al zegt: een grafisch middel waarmee je informatie kunt delen.
Infographics... Laten we het simpel maken!
Om precies te zijn is het een grafische weergave van informatie, in de vorm van grafieken, diagrammen en illustraties. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van allerlei middelen, zoals fotografie, tekeningen, kleurcoderingen, tekst en natuurlijk een combinatie van dit allemaal. Welke illustraties en kleuren je in jouw infographic wilt verwerken, is deels afhankelijk van welke doelgroep je hebt.

Waarvoor gebruik je een infographic?
Een infographic kan je maken om informatie over te brengen. Maar wat is het nut van een infographic? Een infographic is eigenlijk de ideale manier om maximale impact te maken op je lezers, met een beperkt oppervlakte. Je kan processen, werkwijzen en complexe materie op een speelse manier visualiseren.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een infographic heeft vaak gelijk je aandacht, het heeft een hoge attentiewaarde. Zeg nou zelf, als je een magazine leest, springt een mooi vormgegeven en kleurrijke infographic er veel meer uit dan een saaie lap tekst. Bij TheMindOffice kunnen we voor elk bedrijf of organisatie de leukste infographics maken. Jij vertelt aan ons welke informatie je wilt delen en welke visie je hierbij hebt, en wij kunnen die op een leuke en informatieve manier vormgeven tot een sprekende plaat.

Een infographic kan je vervolgens zowel on- als offline inzetten, wat het een veelzijdige marketingtool maakt. Online is een infographic een mooie toevoeging voor je website of social media, offline zou je het bijvoorbeeld in een magazine kunnen plaatsen of groot laten afdrukken voor tijdens een beurs of markt.

Hoe ziet een goede infographic eruit?
Maar een infographic maak je natuurlijk niet zomaar. Het is een grote valkuil om allerlei illustraties en tekst op een groot blad te zetten en het dan een infographic te noemen. Het is belangrijk dat er veel aandacht wordt besteed aan het ontwerpproces; met name de vorm en de inhoud.

Doel van een infographic
Voordat we aan de slag gaan me je infographic, moet je goed het doel weten van de plaat. Wil je mensen informeren over een nieuw product, overtuigen van jouw werkwijze of misschien aanzetten tot het kopen van jouw dienst? Het is belangrijk om dit te weten, want dit blijft tijdens het hele maakproces de achterliggende gedachte.

Doelgroep van een infographic
Behalve het doel is ook de doelgroep belangrijk. Wie gaat jouw infographic lezen, wat willen deze mensen weten? Hiermee moet je ook rekening houden met het feit of jouw doelgroep al bekend is met infographics of niet, of ze al gewend zijn om het te lezen. Een doelgroep kan heel breed of heel specifiek zijn, hier moet rekening mee worden gehouden met het opbouwen van de infographic.

Inhoud van een infographic
Natuurlijk moet er ook inhoud komen: wat wil je vertellen? Maar ook, wat wil je niet vertellen? Omdat een infographic een beknopte manier is van informatie overbrengen, moet je er altijd voor kiezen om informatie achterwege te laten. Bij inhoud denk je dus na over welke tekst je wilt gaan gebruiken. Leg je bijvoorbeeld een onderzoek uit door middel van tekst of gebruik je toch liever grafieken en diagrammen om het meer beeld te geven? Natuurlijk kunnen we je bij TheMindOffice hierbij helpen als je zelf niet zo goed weet wat het beste is.

Vormgeving van een infographic
Dan komt nog het leukste gedeelte, de vormgeving. Hierbij bepaal je het uiterlijk van de infographic. Welke kleuren kies je, welke illustraties, wil je grote letters, kleine letters, gebruik je pijltjes en lijnen, wil je een strak verhaal of meer een speelse plaat? Veel bedrijven kiezen er bijvoorbeeld voor om hun huisstijl aan te houden.

Eindeloze mogelijkheden
Zoals je nu waarschijnlijk al wel snapt, zijn de mogelijkheden van infographics eindeloos. Afhankelijk van wat je wil vertellen, kan er een unieke en leuke plaat worden gemaakt, waar wij je uiteraard bij kunnen helpen.

Hieronder een mooi voorbeeld van een infographic welke wij hebben ontworpen voor onze klant MTS Euro Products in Maassluis. 

Michel van Velzen

Wil jij met behulp van The MindOffice ook jouw bedrijf op de kaart zetten?

Michel van Velzen helpt je graag verder!


Michel van Velzen
010 435 07 50
mvanvelzen@themindoffice.nl

We nodigen je van harte uit in ons kantoor om daarover te sparren. Neem contact met ons op voor een afspraak!

Kom gerust eens langs op de koffie.
The MindOffice is gevestigd in het Cincinnati Building tussen Vlaardingen en Schiedam. We beschikken over voldoende (gratis) parkeerplaatsen. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Vijfsluizen is letterlijk op loopafstand.

Adresgegevens

The MindOffice B.V.
Schiedamsedijk 126
3134 KK Vlaardingen

T +31(0)10 - 435 07 50
E info@themindoffice.nl
KvK 78419689
BTW NL861386541B01

The MindOffice Adresgegevens
Aan al het goede komt een eind...

Menu.

Menu

Simplicity is the ultimate form of sophistication
Leonardo da Vinci
There is no substitute for hard work
Thomas A. Edison
Creativity is contagious, pass it on...
Albert Einstein
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Henry Ford
Every mind needs friendly contact with other minds
Napoleon Hill
No matter what people tell you, words and ideas can change the world.
Robin Williams