Vernieuw je content regelmatig!
Vernieuw je content regelmatig!

Vernieuw je content regelmatig!

Door Dimar van Overdijk 01 maart 2018
De livegang van een nieuwe website niet mag betekenen dat het nu finito is. Want je wilt iets bereiken met die site, toch? Je wilt dat mensen jouw stukje world wide web bezoeken en – waarschijnlijk – daarna ook nog actie ondernemen. Dan moet je daar natuurlijk wel iets voor doen!
Vernieuw je content regelmatig!
Wat is content?
Google en zijn soortgenoten inspecteren jouw website op verschillende factoren, waaronder content. Content is eigenlijk alles waarmee je een website vult, zoals teksten, afbeeldingen en video’s. Als klant van The MindOffice heb je toegang tot ons eigen CMS Iris. Via Iris kun jij de content op jouw website zelf beheren. En dat moet je ook zeker doen, want….

Zoekmachines houden van verse content! Een website waar nooit iets nieuws op verschijnt, zal lager scoren dan een site waar regelmatig nieuwe teksten op komen. Nu denk je misschien: ‘Ja maar, mijn huidige teksten zijn goed zoals ze zijn!’ Geen zorgen, je hoeft ook echt niet heel je website om te gooien.
Pak je content op de volgende manieren aan:

• Check eerst welke pagina’s op jouw website goed scoren. Dit kun je bijvoorbeeld met Google Analytics doen.
• Ga daarna na waarom het zou kunnen dat sommige pagina’s slecht worden bezocht en probeer de content te verbeteren. Bekijk ook zeker hoe concurrenten die hoger in Google scoren hun website hebben ingericht.
• Bedenk of de website waar jij zo blij mee bent, ook de website is die jouw doelgroep wil bezoeken. Lange lappen tekst zijn bijvoorbeeld voor veel mensen een afknapper.
• Verrijk je website met een een blog! Dit is eigenlijk de meest eenvoudige manier om je site regelmatig van nieuwe content te voorzien en de mogelijkheden zijn echt eindeloos. Interview eens een werknemer, vertel over nieuwe trends in jouw vakgebied of deel de laatste nieuwtjes van jouw bedrijf!
• Maak gebruik van kopjes (H2) en passende afbeeldingen om je verhaal te verrijken.
• Zorg dat je GEEN teksten van andere websites kopieert. Unieke content boven alles!
• En héél belangrijk: richt je op een onderwerp, niet op zoekwoorden. Laat je niet misleiden door prachtverhalen over het effect van pagina’s vol keywords. De ‘Google rules’ veranderen regelmatig en op dit moment wordt goede, relevante content veel meer gewaardeerd dan een epistel vol synoniemen en stomme zinnen. Bovendien zijn al die zoekwoorden bloedirritant voor de lezer. Verwerk ze liever op een speelse, natuurlijke manier. En vergeet ze niet in je kopjes!

Hopelijk ben je tot goede inzichten gekomen en sta je te popelen om aan de slag te gaan! En vergeet niet: The MindOfficers staan voor je klaar. Plan eens een adviesgesprek met onze online marketeer Frank, laat onze developers een blogfunctie aan je website toevoegen of vraag aan onze tekstschrijver Britt of zij je kan helpen met jouw content! Zo werken we samen aan de optimalisatie van jouw website!

Succes en bovenal veel plezier met deze ontdekkingsreis!
Dimar van Overdijk

Wil jij met behulp van The MindOffice ook jouw bedrijf op de kaart zetten?

Dimar van Overdijk helpt je graag verder!


Dimar van Overdijk
0104350750
dimar@themindoffice.nl

We nodigen je van harte uit in ons kantoor om daarover te sparren. Neem contact met ons op voor een afspraak!

Kom gerust eens langs op de koffie.
The MindOffice is gevestigd in het Cincinnati Building tussen Vlaardingen en Schiedam. We beschikken over voldoende (gratis) parkeerplaatsen. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Vijfsluizen is letterlijk op loopafstand.

Adresgegevens

The MindOffice B.V.
Schiedamsedijk 126
3134 KK Vlaardingen

T +31(0)10 - 435 07 50
E info@themindoffice.nl
KvK 78419689
BTW NL861386541B01

The MindOffice Adresgegevens
Aan al het goede komt een eind...

Menu.

Menu

Simplicity is the ultimate form of sophistication
Leonardo da Vinci
There is no substitute for hard work
Thomas A. Edison
Creativity is contagious, pass it on...
Albert Einstein
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Henry Ford
Every mind needs friendly contact with other minds
Napoleon Hill
No matter what people tell you, words and ideas can change the world.
Robin Williams