Infographic laten ontwerpen Spijkenisse

Omdat visuele content beter scoort dan alleen tekst of beeld!

Infographics ontwerpen... Laten we het simpel maken!

Menig bedrijf stuit op hetzelfde probleem: hoe kan ik ingewikkelde materie en informatie overbrengen op mijn klanten? Dit kan met infographics maken! Een infographic is precies zoals het woord al zegt: een grafisch middel waarmee je informatie kunt delen.

 • 100+ infographics ontworpen
 • Ruim 15 jaar ervaring
 • Creatief explosief
 • Eerlijk & transparant
 • Korte doorlooptijd
 • Snel schakelen
The MindOffice is een ontwerpbureau in de buurt van Spijkenisse gespecialiseerd in het ontwerpen van infographics. Om precies te zijn is het een infographic een grafische weergave van informatie, in de vorm van grafieken, diagrammen en illustraties. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van allerlei middelen, zoals fotografie, tekeningen, kleurcoderingen, tekst en natuurlijk een combinatie van dit allemaal. Welke illustraties en kleuren je in jouw infographic wilt verwerken, is deels afhankelijk van welke doelgroep je hebt.

Waarvoor gebruik je een infographic?

Een infographic kan je maken om informatie over te brengen. Maar wat is het nut van een infographic? Een infographic is eigenlijk de ideale manier om maximale impact te maken op je lezers, met een beperkt oppervlakte. Je kan processen, werkwijzen en complexe materie op een speelse manier visualiseren.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een infographic heeft vaak gelijk je aandacht, het heeft een hoge attentiewaarde. Zeg nou zelf, als je een magazine leest, springt een mooi vormgegeven en kleurrijke infographic er veel meer uit dan een saaie lap tekst. Bij TheMindOffice kunnen we voor elk bedrijf of organisatie de leukste infographics maken. Jij vertelt aan ons welke informatie je wilt delen en welke visie je hierbij hebt, en wij kunnen die op een leuke en informatieve manier vormgeven tot een sprekende plaat.

Een infographic kan je vervolgens zowel on- als offline inzetten, wat het een veelzijdige marketingtool maakt. Online is een infographic een mooie toevoeging voor je website of social media, offline zou je het bijvoorbeeld in een magazine kunnen plaatsen of groot laten afdrukken voor tijdens een beurs of markt.

"Onze hersenen verwerken beelden circa 60.000 keer sneller dan geschreven tekst!"
Hoe ziet een goede infographic eruit?
Maar een infographic maak je natuurlijk niet zomaar. Het is een grote valkuil om allerlei illustraties en tekst op een groot blad te zetten en het dan een infographic te noemen. Het is belangrijk dat er veel aandacht wordt besteed aan het ontwerpproces; met name de vorm en de inhoud.

Doel van een infographic
Voordat we aan de slag gaan me je infographic, moet je goed het doel weten van de plaat. Wil je mensen informeren over een nieuw product, overtuigen van jouw werkwijze of misschien aanzetten tot het kopen van jouw dienst? Het is belangrijk om dit te weten, want dit blijft tijdens het hele maakproces de achterliggende gedachte.

Doelgroep van een infographic
Behalve het doel is ook de doelgroep belangrijk. Wie gaat jouw infographic lezen, wat willen deze mensen weten? Hiermee moet je ook rekening houden met het feit of jouw doelgroep al bekend is met infographics of niet, of ze al gewend zijn om het te lezen. Een doelgroep kan heel breed of heel specifiek zijn, hier moet rekening mee worden gehouden met het opbouwen van de infographic.

Inhoud van een infographic
Natuurlijk moet er ook inhoud komen: wat wil je vertellen? Maar ook, wat wil je niet vertellen? Omdat een infographic een beknopte manier is van informatie overbrengen, moet je er altijd voor kiezen om informatie achterwege te laten. Bij inhoud denk je dus na over welke tekst je wilt gaan gebruiken. Leg je bijvoorbeeld een onderzoek uit door middel van tekst of gebruik je toch liever grafieken en diagrammen om het meer beeld te geven? Natuurlijk kunnen we je bij TheMindOffice hierbij helpen als je zelf niet zo goed weet wat het beste is.

Vormgeving van een infographic
Dan komt nog het leukste gedeelte, de vormgeving. Hierbij bepaal je het uiterlijk van de infographic. Welke kleuren kies je, welke illustraties, wil je grote letters, kleine letters, gebruik je pijltjes en lijnen, wil je een strak verhaal of meer een speelse plaat? Veel bedrijven kiezen er bijvoorbeeld voor om hun huisstijl aan te houden. Op basis van de huisstijl ontwikkelen we een beeldtaal op maat.

Eindeloze mogelijkheden
Zoals je nu waarschijnlijk al wel snapt, zijn de mogelijkheden van infographics eindeloos. Afhankelijk van wat je wil vertellen, kan er een unieke en leuke plaat worden gemaakt, waar wij je uiteraard bij kunnen helpen.

Infographics... Laten we het simpel maken!

Neem contact op met Michel van Velzen

Bel: +31(0)10 - 435 07 50

Contact opnemen

Voorbeelden

Voorbeeld

Projecten

De Bibliotheek
De Bibliotheek
Infographic Albert Heijn
Infographic Albert Heijn

Onze werkwijze

Stap 1
Kennismaking & oriëntatie
Stap 2
Brainstorm & concepting
Stap 3
Beoordeling & voorbereiding
Stap 4
Productie & uitvoering
Stap 5
Nazorg & optimalisatie


Veelgestelde vragen over Infographic laten ontwerpen

Wat is het nut van een infographic?

Omdat mensen visueel ingesteld zijn. Als mens denken we nu eenmaal sneller in beelden dan in woorden.

 • Binnen 1/10de van een seconde krijg je een beeld van een infographic.
 • Het kost maar 150 milliseconde om een symbool of icoon te verwerken
 • Het kost zelfs maar 110ms om er ook een betekenis aan toe te kennen
 • Op een gemiddelde dag consumeren we buiten het werk om nog een 35 GB aan informatie!
 • Gebruik van kleur in de infographic doet de bereidheid tot het lezen door een consument  stijgen met maar liefst 80%!

Waarom een infographic door The MindOffice laten ontwerpen?

Bekijk onze cases en je snapt waar onze passie vandaan komt, oog voor detail en perfectie tot op de pixel. Onze werkwijze is helder en concreet, zodat je precies weet wat je te wachten staat. Namelijk, originele designs en producties van zeldzaam hoge kwaliteit. Creativiteit staat voor ons gelijk aan vrijheid en die resulteert in een werkwijze als een 'way of life'. Vakidioten waar je leuk mee kunt samenwerken... maar dat merk je als je straks klant bent bij ons.

Wat hebben jullie van mij nodig om te beginnen met het ontwerpen van de infographic?

We willen zoveel mogelijk weten van de dienst, product of data die je gevisualiseerd wilt hebben.
De rest kun je aan ons overlaten! We hebben de skills in huis om de juiste beeldtaal en woorden te vinden gecombineerd met de perfecte visuals. Heb je ook een huisstijlhandboek? Lever die dan ook bij ons aan en we zorgen dat alles naadloos op elkaar aansluit.

Welk formaat heeft een infographic?

Dat is afhankelijk van waar je de infographic wilt gaan publiceren. Online is er veel mogelijk en ben je flexibel qua maatvoering. Je kunt er dan op je gemak doorheen scrollen. In drukwerk ben je afhankelijk van het geprinte formaat. Een poster en een magazine wijken nogal af in formaat... kortom vooraf brengen we dit allemaal samen met jou in kaart en dan beginnen we pas! 

Out of their Minds
We nodigen je van harte uit in ons kantoor om daarover te sparren. Neem contact met ons op voor een afspraak!

Kom gerust eens langs op de koffie.
The MindOffice is gevestigd in het Cincinnati Building tussen Vlaardingen en Schiedam. We beschikken over voldoende (gratis) parkeerplaatsen. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Vijfsluizen is letterlijk op loopafstand.

Adresgegevens

The MindOffice B.V.
Schiedamsedijk 126
3134 KK Vlaardingen

T +31(0)10 - 435 07 50
E info@themindoffice.nl
KvK 78419689
BTW NL861386541B01

The MindOffice Adresgegevens
Aan al het goede komt een eind...

Menu.

Menu

Simplicity is the ultimate form of sophistication
Leonardo da Vinci
There is no substitute for hard work
Thomas A. Edison
Creativity is contagious, pass it on...
Albert Einstein
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Henry Ford
Every mind needs friendly contact with other minds
Napoleon Hill
No matter what people tell you, words and ideas can change the world.
Robin Williams