Niet goed leesbaar? Klik hier
Top of Mind .

Actueel binnen The MindOffice
 

Google Analytics Universal gaat verdwijnen .

The MindOffice maakt al meer dan 11 jaar websites en hierdoor houden we ook al meer dan 11 jaar data bij van onze klanten. Dit doen we onder andere al jaren door middel van Google Analytics Universal, maar vanaf 23 juli 2023 zal dit komen te vervallen en wordt het vervangen door GA4. Maar geen paniek! Ook voor jou gaan wij zorgen dat GA4 klaar staat en er geen data verloren gaat. In deze nieuwsbrief lees je meer over deze ontwikkeling! Nieuwe ontwikkelingen bij Google.


Misschien heb je de berichtgeving al gezien als je Google Analytics opent of heb je berichten op onder andere social media gelezen dat Google Analytics Universal er vanaf 2023 mee gaat stoppen. Vorig jaar kwam Google met de nieuwe GA4 en werd de online wereld wakker geschud met deze nieuwe ontwikkeling. Iedereen had vraagtekens wat er zou gaan veranderen en wanneer de nieuwe aanpassingen doorgevoerd gaan worden. En nu, nu is het moment daar. Vanaf juli 2023 is Google Analytics Universal niet meer bruikbaar.


 
 

Wat gaat er veranderen?


Google Analytics 4 meet de gebruikersdata op een andere manier dan dat universal doet. Uit Google Analytics Universal kan je enorm veel data halen, maar ook data waar je als bedrijf minder aan hebt. GA4 gaat de website op een andere manier meten. Door de machine learning die in GA4 zit worden gebeurtenissen automatisch herkent. Aan de hand van hoe de gebruikers je website gebruikt en de achterliggende parameter informatie kan Google namelijk zien welke gebeurtenissen er waardevol voor jouw bedrijf zijn. Zo kan Google in GA4 bijvoorbeeld herkennen wanneer een formulier een aantal keren ingevuld is dat die een conversie is voor jouw bedrijf. Meer van dit soort conversies worden automatisch verzameld en zelf kunnen we ook altijd nog belangrijke conversies inschakelen om te meten.


 
 

Wij nemen het over.


Helaas, kunnen we de data uit Google Analytics Universal niet mee verhuizen naar GA4. Enorme domper... Daarom dat wij voor al onze klanten (waarvan wij de Google Analytics beheren) GA4 aanmaken. Hierdoor gaan we al een jaar voordat Google Analytics Universal ermee stopt data verzamelen in de nieuwe Google Analytics. Hier hoef je zelf niets voor te doen, maar dit regelen wij voor je. Heb je nog vragen over de nieuwe aanpassingen van Google of ben je benieuwd of wij je Google Analytics in beheer hebben?
 


Volg onze social media!

linkedin icon linkedin icon linkedin icon linkedin icon


Wij nemen het over.


 
  Nieuwsbrieven niet meer ontvangen? Meld je af. themindoffice.nl