De kracht van videomarketing
De kracht van videomarketing

De kracht van videomarketing

Door Michel van Velzen 17 maart 2019
Marketing is dé manier om je product of dienst mee aan de man te brengen. Maar marketing gaat natuurlijk niet vanzelf. Voordat je een campagne kan uitzetten, moet je weten wie je doelgroep is. Daarnaast is het ook belangrijk om te bekijken hoe je je doelgroep wil bereiken. Dit kan met een leuke advertentie, maar dit is soms wat statig en je kan hiermee niet altijd goed laten zien wat jouw product of dient allemaal inhoudt. Een manier waarmee je op een leuke manier veel informatie kunt overbrengen, is door middel van videomarketing.
De kracht van videomarketing
Het gebruiken van videomateriaal is anno 2019 onmisbaar voor iedere moderne onderneming. Video’s zijn nou eenmaal een populair en effectief medium om in te zetten. Er werden vroeger altijd al veel filmpjes gemaakt door bedrijven, maar vaak waren dit informatieve video’s die vooral intern gebruikt werden. Videomarketing richt zich echter op de klant zelf. Van business tot consumer. Het gaat erom dat je je klanten kunt betrekken bij je bedrijf. 

Maar waarom werkt videomarketing dan zo goed? Dit komt doordat mensen voornamelijk visueel zijn ingesteld. Bewegende beelden in combinatie met geluid blijven veel beter hangen dan een statige poster of flyer met alleen maar tekst. Het laat een impact achter op je doelgroep. 

Doe goed vooronderzoek

Maar nu is het niet zo dat elke video bij iedereen even goed blijft hangen. Een van de grootste valkuilen van videomarketing, is de lengte van de video’s en de hoeveelheid informatie die het bevat. Verkoop je feestartikelen? Dan zal een korte en grappige video van zo’n 30 seconden het beste blijven hangen, waarin je op een leuke manier je producten laat zien. 

Maar verkoop je bijvoorbeeld specialistisch hondenvoer, dat kan je doelgroep een video van 10 minuten wel interessant vinden waarin alle ins en outs over het voer wordt uitgelegd.  Daarom is het heel belangrijk dat je weet wat je doelgroep wil, voordat je aan de slag gaat met je video’s. 

Waar plaats je videomarketing?

Videomarketing verloopt eigenlijk geheel online. Social media is hierbij een belangrijk middel. De grootste plek voor filmpjes online is natuurlijk YouTube. Maar ook op Facebook, Instagram, Twitter en ook LinkedIn wordt het steeds waardevoller om videomarketing te gebruiken. Het makkelijke aan videomarketing is dat je het snel kunt delen. Upload je een vlog op YouTube, dan kan je deze link vervolgens delen op al je social mediakanalen en bijvoorbeeld toevoegen in een nieuwsbrief. Je doelgroep kan deze video vervolgens zelf ook weer delen als ze deze leuk vinden, waardoor het bereik van de video nog groter wordt.

Vormen van videomarketing

Videomarketing kan je tegenkomen in allerlei soorten en maten. Je hoeft je als je bedrijf ook niet vast te pinnen aan maar één type video. Hoe meer variatie je hebt, des te interessanter het blijft om je video’s te bekijken. Maar wat voor type video’s kan je dan maken?

Introductievideo

Om te beginnen kan je het beste eerst een introductiefilmpje maken over je bedrijf. Deze kan je plaatsen op social media, maar ook op de homepage van je website. Een introductievideo moet niet te lang zijn en je moet kort en krachtig uitleggen waar je bedrijf voor staat.Vloggen

Je wilt natuurlijk je product of dienst verkopen, maar af en toe is het ook belangrijk om je doelgroep gewoon te amuseren. Met een leuke en/of grappige video houd je je doelgroep geëntertaind en zorg je voor extra user engagement. Vlogs zijn bijvoorbeeld een persoonlijke manier om je doelgroep te bereiken, zoals de vlog die we gemaakt hebben toen ons nieuwe kantoorpand werd geopend. Animatie video

Een animatie video of een Explainer video legt iets uit. Bijvoorbeeld hoe product of dienst werkt, maar dit zou ook een video kunnen zijn over hoe het product wordt gemaakt of hoe het bedrijf tot stand is gekomen. Wat je steeds vaker ziet zijn ‘infotainment’ video’s. Dit is een combinatie van een informatieve en entertainende video. Een voorbeeld hiervan is deze video over de Risico-Vindmachine, een informatieve video met een entertainende animatie. Sales video

Natuurlijk kan je ook een sales video maken, waarin je je richt op het voorstellen van een specifiek product of specifieke dienst, in de hoop dat je je doelgroep activeert om het te kopen. Zoals deze video die we hebben gemaakt voor de LuisterBieb-app.
Meer filmpjes zien die wij gemaakt hebben?

Kijk eens op:
themindoffice.nl/bekijk-het-maar
Michel van Velzen

Wil jij met behulp van The MindOffice ook jouw bedrijf op de kaart zetten?

Michel van Velzen helpt je graag verder!


Michel van Velzen
010 435 07 50
mvanvelzen@themindoffice.nl

We nodigen je van harte uit in ons kantoor om daarover te sparren. Neem contact met ons op voor een afspraak!

Kom gerust eens langs op de koffie.
The MindOffice is gevestigd in het Cincinnati Building tussen Vlaardingen en Schiedam. We beschikken over voldoende (gratis) parkeerplaatsen. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Vijfsluizen is letterlijk op loopafstand.

Adresgegevens

The MindOffice B.V.
Schiedamsedijk 126
3134 KK Vlaardingen

T +31(0)10 - 435 07 50
E info@themindoffice.nl
KvK 78419689
BTW NL861386541B01

The MindOffice Adresgegevens
Aan al het goede komt een eind...

Menu.

Menu

Simplicity is the ultimate form of sophistication
Leonardo da Vinci
There is no substitute for hard work
Thomas A. Edison
Creativity is contagious, pass it on...
Albert Einstein
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Henry Ford
Every mind needs friendly contact with other minds
Napoleon Hill
No matter what people tell you, words and ideas can change the world.
Robin Williams