.

Dutch Open Hackathon 2015

Door The MindOffice  04 november, 2015 Anders dan de meeste mensen denken, is hacken van oorsprong...

Anders dan de meeste mensen denken, is hacken van oorsprong een positief concept. Hacken is herontdekken en vanzelfsprekende zaken op een andere manier bekijken zodat nieuwe toepassingen ontstaan. Hackathons zijn bijeenkomsten waar aan één stuk door aan nieuwe toepassingen rondom een thema wordt gewerkt, en worden vaak georganiseerd door grote bedrijven. Afgelopen weekend vond de tweede Dutch Open Hackathon in Amsterdam plaats, en Dimar was namens The MindOffice present!

Samen met Coen van software bedrijf Platipus bereidde Dimar zich voor op drie dagen non-stop hacken. Een weekend lang werkten ondernemers, designers, programmeurs en andere vakidioten aan toffe ideeën rondom zes thema’s: Healthy, City Life, Travel, Transport, Work en Entrepreneurship. De mannen bedachten een tof concept, waarbij het Batmanpak dat standaard in Dimar zijn kofferbak ligt nog goed van pas zou komen. 

Het thema waar Coen en Dimar zich op focusten was City life. Steden zitten vol problemen. Problemen die superhelden kunnen oplossen. Vanuit die gedachte ontstond het idee om van iedere burger een superheld te maken door middel van de app Hero.

Het idee:
Iedereen kan een superheld zijn, daar zijn geen buitengewone superkrachten voor nodig. Een superheld ben je al wanneer je iets goeds voor een ander doet zonder daar zelf direct profijt van te hebben. Maar toegeven dat je iets hard nodig hebt en het niet kunt betalen vergt ook superkrachten. In Nederland leven nog steeds 2,5 miljoen mensen onder de armoedegrens, en speciaal voor deze groep is Hero bedacht.

In deze app wordt geen onderscheid gemaakt tussen de superhelden die iets geven en zij die iets krijgen. Iedere gebruiker kiest een random superheldennaam en een tof masker. Op deze manier is iedere superheld – precies zoals het hoort – volledig anoniem. Vervolgens kan de superheld kiezen: geven of krijgen. Heb je iets nodig, dan kun je een product tot 25 euro kiezen uit twee superwinkels: Superbol (bol.com) en Albert Held (Albert Heijn). Superhelden die iets willen geven zien welke producten gewenst zijn, en kunnen zo zelf kiezen wat ze willen doneren. De app schakelt de gebruiker automatisch door naar zijn of haar superbank, en na het afrekenen wordt het product anoniem naar de superheld in nood gestuurd.

Op zondagmiddag werden de ideeën gepresenteerd, wat Dimar uiteraard in Batmanpak deed. Helaas viel dit concept niet in de prijzen, maar Coen en Dimar kregen wel een eervolle vermelding en hebben goede contacten aan het weekend overgehouden.
Impressie van de laatste dag

Ontvang onze nieuwste content als eerste.

E-mailadres*