menu sluiten
pink curve top
Franciscus Gasthuis & Vlietland

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Franciscus Gasthuis & Vlietland staat voor top zorg, dicht bij huis. Ze zijn een topklinisch (STZ) ziekenhuis. Wat betekent dat ze veel aandacht besteden aan opleiden en onderzoek. Iedere dag werken ze aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg die ze bieden en de patiëntveiligheid. Als ziekenhuis valt er veel te communiceren, zowel intern als extern aan allerlei doelgroepen. De diversiteit en complexiteit van de onderwerpen lenen zich ervoor om visueel ondersteund te worden door infographics en videoanimaties. De afgelopen jaren hebben we  met veel plezier een breed scala aan uitingen ontworpen. In deze case nemen we je mee in een aantal producties gebaseerd op de beeldtaal die wij ontwikkeld hebben.

De Heemtuin DiversOCW 2023

Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Wederom hebben we voor het Franciscus Gasthuis & Vlietland nieuwe materialen ontwikkeld. In de afgelopen periode zijn we aan de slag gegaan met infographics en animaties. Zo creëerden we een interactieve praatplaat over digitalisering, een poster over de kledingvoorschriften voor medewerkers, een storyboard voor de animatievideo over valpreventie en gaven we vorm en kleur aan de begroting van 2022. Dit alles op basis van de eerder ontwikkelde beeldtaal voor het Franciscus Gasthuis & Vlietland.

  • Beeldtaal
  • Infographic
  • Animatie

Beeldtaal.

Characterdesign is een belangrijk onderdeel van de beeldtaal. In het Franciscus Gasthuis & Vlietland gelden er bepaalde kleding voorschriften voor het medisch personeel in het ziekenhuis. Tijdens het vormgeven van de beeldtaal zijn deze kledingvoorschriften meegenomen in het designproces. Er zijn diverse characters ontworpen met elk andere kleding, haarkleur, kapsels en huidskleur. Zo ontstaat er een juiste afspiegeling van de organisatie.

Als ziekenhuis valt er veel te communiceren, zowel intern als extern aan allerlei doelgroepen. De diversiteit en complexiteit van de onderwerpen lenen zich ervoor om visueel ondersteund te worden door infographics en videoanimaties.

Infographic.

Een infographic is een manier om ingewikkelde informatie en materie op een makkelijke manier over te brengen. Franciscus Gasthuis & Vlietland koos ervoor om de gegevens van de tussentijdse evaluatie pilot CZE's door ons te laten verwerken en ontwerpen door middel van een heldere en logisch opgebouwde infographic.

Frame monitor leeg Frame iPhone leeg
Sleep mij
Turning Card.

Binnen het Franciscus Gasthuis & Vlietland is marketing en communicatie de expert in het creëren van een onderscheidend merk en een krachtige reputatie. Om intern iedereen mee te nemen in het verhaal van de communicatie is er een strategisch communicatieframe (universeel model voor strategieontwikkeling) ontwikkeld die door ons is vormgegeven aan de hand van een turning card. Met een turning card kunnen ze op een leuke manier alle informatie intern delen. 

Klomplimenten.

In 2019 draaide Franciscus Gasthuis & Vlietland een wervingscampagne met 'wie de klomp past' en wonnen hiervoor een award. Sindsdien is de rode klomp door iedereen omarmt en is die niet meer weg te denken uit het beeld. In vele uitingen die door ons zijn ontworpen voor Franciscus Gasthuis & Vlietland zie je de klomp terugkomen.

Animaties.

In deze animatie wordt er duidelijk gemaakt hoe belangrijk de stap naar herstel (zorgprofessional) is. Het is belangrijk dat onnodige inactiviteit van de patiënt vermindert wordt om zo het niveau van functioneren te bewaken. Hoe medewerkers dit kunnen doen? Ze geven tijdens de intakes met de patiënt direct voorlichting over bewegen tijdens opnamen aan de hand van animatievideo's. 

Zien wat wij kunnen
betekenen
voor jouw merk?
Maak een afspraak
Contact
Contact
Neem contact op met The MindOffice

Lees je termen die je niet begrijpt?

Bekijk onze kennisbank
The MindOffice BV
Cincinnati Building
Schiedamsedijk 126
3134 KK Vlaardingen
KvK

78419689

BTW

NL861386541B01

Lees je termen die je niet begrijpt?

Bekijk onze kennisbank

Kom langs bij ons kantoor in Vlaardingen en ontdek de mogelijkheden waarmee je jouw merk op de kaart zet. Neem contact op en plan direct een afspraak.