menu sluiten
pink curve top

Maes Notarissen

Maes Notarissen is een full service notariskantoor in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De eigenaar van het bedrijf kwam bij ons met de vraag of we de rebranding van hun identiteit konden uitvoeren. Enerzijds draaide de vraag om het herzien van het merk Maes Notarissen, anderzijds omvatte de opdracht ook het bouwen van een compleet nieuwe website en de uitvoering van uiteenlopende communicatiemiddelen. Nadat we de opdracht kregen, mochten wij vanaf de tekentafel een volledig nieuw concept voor de identiteit uitdenken en uitwerken.

Verburch Sportcentrum Samplonius

Maes Notarissen.

In een nauwe samenwerking met Maes Notarissen werkten we aan een nieuw fundament voor hun merk en strategie. Ons doel was om het bedrijf te helpen de gedateerde uitstraling te vernieuwen zodat het merk past bij de plaats van de onderneming in de metropoolregio.

  • Corporate Identity
  • Beeldtaal
  • Rebranding
  • Website
  • Online marketing

Corporate Identity.

Ons startpunt was het logo, dat alle elementen bevat die typerend en bepalend zijn voor de gehele corporate identity. Het beeldmerk bouwden we in dit geval letterlijk op een fundament. De M en de N zijn uitgelicht en het driehoekje staat voor het water, dat weer refereert naar de ‘Maes’. 

De door ons gekozen typografie is een combinatie van een strak en klassiek lettertype. De kleuren paars, geel en blauw vormen een bijzonder samenspel dat past bij de uitstraling.

Logo als animatie.

Om het realisatieproces en het concept van het nieuwe logo te verduidelijken en te versterken, maakten we een animatie van het logo. Deze animatie is verhelderend maar ook leuk om te gebruiken als bijvoorbeeld een intro voor een video of als aankondiging bij een social media post.

Een dynamisch design met een vloeiende lijn, zoals het water door de Maas stroomt.

Beeldtaal met een filosofie.

De beeldtaal is gebaseerd op een filosofische benadering waarmee Maes Notarissen haar boodschap versterkt. Of het nu gaat om een advertentie, een poster of de content op de website; elke uiting is via de beeldtaal altijd herkenbaar. Door deze intensieve afstemming ontstaat er een duidelijke lijn in de beelden en uitingen waarmee het notariskantoor naar buiten treedt.

Website.

Tijdens de realisatie van de nieuwe website hebben we alle ingrediënten van de huisstijl doorvertaald naar de online wereld. Door de enorme hoeveelheid content die het notariskantoor aanbiedt, zochten we naar een opzet voor de website die voor een visueel aantrekkelijke uitstraling zorgt en tegelijk een prettig leesbare en doorzoekbare omgeving creëert. Het communicatieve doel van deze website is om de bezoekers het geruststellende gevoel te geven dat zij bij Maes Notarissen voor de meest uiteenlopende diensten in vertrouwde handen zijn.

Volledig verzorgde fotoshoot.

Om de medewerkers van Maes Notarissen op een heldere en fraaie wijze te profileren, verzorgden wij een uitgebreide fotoshoot. Alle mensen namen plaats in de zo kenmerkende stoel van het notariskantoor. Nadat de foto's zijn gemaakt, hebben we alle beelden vrijstaand gemaakt, zodat ze visueel interessanter zijn om binnen de huisstijl te gebruiken. Ook in deze setting maakten we gebruik van een 'filosofische knipoog' die het kantoor zo kenmerkt.

Eerste campagne.

Bij de uitvoering van de eerste communicatiecampagne maakten wij gebruik van het beeldmateriaal dat bij uitstek past bij de filosofie die het kantoor uitdraagt. We creëerden ook de teksten voor de campagne die, samen met de gebruikte beelden, een krachtige boodschap overbrengen. Belangrijkste is dat we in deze campagne de consistente lijn van de nieuwe identiteit direct terugzien.

Socials in stijl.

Als kers op de taart hielpen wij Maes Notarissen bij de ontwikkeling van zogeheten frames - eenduidig herkenbare templates - die zij kunnen gebruiken voor hun social media kanalen. Wij bieden hen daarvoor een speciale framework app waarin zij heel eenvoudig de foto’s kunnen uploaden waarna deze automatisch in het juiste frame komen te staan. Zo heeft Maes Notarissen zelf de regie in handen, terwijl elke post op hun social media kanalen wel direct in het juiste design zichtbaar is.

Zien wat wij kunnen
betekenen
voor jouw merk?
Maak een afspraak
Contact
Contact
Neem contact op met The MindOffice

Lees je termen die je niet begrijpt?

Bekijk onze kennisbank
The MindOffice BV
Cincinnati Building
Schiedamsedijk 126
3134 KK Vlaardingen
KvK

78419689

BTW

NL861386541B01

Lees je termen die je niet begrijpt?

Bekijk onze kennisbank

Kom langs bij ons kantoor in Vlaardingen en ontdek de mogelijkheden waarmee je jouw merk op de kaart zet. Neem contact op en plan direct een afspraak.