Waarom wordt werkmethode Design Sprints gebruikt?
Waarom wordt werkmethode Design Sprints gebruikt?

Waarom wordt werkmethode Design Sprints gebruikt?

Door Michel van Velzen 25 september 2020
Sinds een aantal jaar zijn steeds meer bedrijven bezig met het verbeteren van hun online marketing. Waar voorheen een groot gedeelte van het marketingbudget ging naar de grote billboards langs de weg, wordt het overgrote deel nu geïnvesteerd in de diensten van een online marketing bureau. Het voordeel van online marketing, ten opzichte van de traditionele marketing, is dat het mogelijk is om een beter beeld te krijgen van de behaalde ROI. Wanneer bedrijven ervoor kiezen om een gedeelte van hun budget te investeren in online marketing, vragen zij zich natuurlijk af welke werkmethodes er achter de strategieën en keuzes van zo’n bureau zitten. Eén van de werkmethodes die wij van The MindOffice gebruiken is Design Sprints. Wij gebruiken deze methode omdat het voor ons veel voordelen heeft.
Waarom wordt werkmethode Design Sprints gebruikt?

Waarom werkt deze werkmethode zo goed?

De kans is groot dat je nog nooit van de term Design Sprints hebt gehoord. Design sprint is een werkmethode waar één werkweek intensief wordt gewerkt aan het oplossen van een vraagstuk. Dit vraagstuk bestaat uit een fundamentele uitdaging voor een organisatie. Doordat er meestal één week aan dit vraagstuk wordt gewerkt, kan een organisatie relatief goedkoop en snel het probleem oplossen. Wij van The MindOffice passen deze werkmethode ook toe. Voor ons is het werken met Design Sprints prettig omdat wij hierdoor altijd een vaste structuur aan kunnen houden. Zo zorgen wij er op maandag voor dat wij het vraagstuk goed in beeld hebben. Op dinsdag proberen we zo veel mogelijk te brainstormen en hierdoor met meerdere innovatieve oplossingen te komen. Vervolgens zullen wij op woensdag de voor- en nadelen van alle ideeën tegen elkaar wegstrepen en uiteindelijk kiezen voor de beste oplossing. Op donderdag zullen wij het prototype maken, dit prototype kunnen we testen en vervolgens aanleveren bij onze klant. 


Het voordeel van Design Sprints ten opzichte van andere methodes

Helaas verwarren veel mensen Design Sprint met Design Thinking. Dit komt waarschijnlijk doordat beide methodes op elkaar lijken. Toch is het zo dat Design Sprint voor veel organisaties beter werkt. Dit komt door de structuur in het proces. Daarentegen is Design Thinking alleen een methode waar de mindset belangrijker is dan de efficiëntie van het gestructureerde proces. Wij van The MindOffice geloven in een gestroomlijnd proces en verwachten dat er in de toekomst steeds meer organisaties zullen kiezen voor Design Sprints.

 

Design Sprints bij The MindOffice

Michel van Velzen

Wil jij met behulp van The MindOffice ook jouw bedrijf op de kaart zetten?

Michel van Velzen helpt je graag verder!


Michel van Velzen
010 435 07 50
mvanvelzen@themindoffice.nl

We nodigen je van harte uit in ons kantoor om daarover te sparren. Neem contact met ons op voor een afspraak!

Kom gerust eens langs op de koffie.
The MindOffice is gevestigd in het Cincinnati Building tussen Vlaardingen en Schiedam. We beschikken over voldoende (gratis) parkeerplaatsen. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Vijfsluizen is letterlijk op loopafstand.

Adresgegevens

The MindOffice B.V.
Schiedamsedijk 126
3134 KK Vlaardingen

T +31(0)10 - 435 07 50
E info@themindoffice.nl
KvK 78419689
BTW NL861386541B01

The MindOffice Adresgegevens
Aan al het goede komt een eind...

Menu.

Menu

Simplicity is the ultimate form of sophistication
Leonardo da Vinci
There is no substitute for hard work
Thomas A. Edison
Creativity is contagious, pass it on...
Albert Einstein
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Henry Ford
Every mind needs friendly contact with other minds
Napoleon Hill
No matter what people tell you, words and ideas can change the world.
Robin Williams