menu sluiten
pink curve top
DiversOCW 2023

DiversOCW Kalender 2023

Divers OCW is het netwerk dat zich binnen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) bezighoudt met culturele en etnische diversiteit. Ze zetten zich in voor een plek waar samenwerking, aandacht voor het individu en ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Zij maken beleid samen en in verbinding met de mensen uit de maatschappij. The MindOffice heeft de afgelopen jaren al diverse mooie opdrachten mogen realiseren in opdracht van Divers OCW met inmiddels landelijke media aandacht. Met name met de digitaal toegankelijke inclusiviteitskalender hebben we impact gemaakt. Daar doen we het voor!

Franciscus Gasthuis & Vlietland Bagbooking Rebranding

DiversOCW Kalender 2023.

Divers OCW wordt gezien als een nationaal actieplan voor meer diversiteit en inclusie. Binnen het project was de Inclusie Kalender een belangrijke pijler. Ook dit jaar hebben wij de (digitaal toegangkelijke) kalender mogen realiseren. Een kalender waarop alle culturele feestdagen op staan om zo de cultuurbewustzijn bevorderen.

  • Beeldtaal
  • Ontwikkelen Inclusie Kalender
  • concept
  • design

Beeldtaal.

Een beeldtaal is belangrijk omdat het een krachtig communicatiemiddel is dat kan helpen om een boodschap op een effectieve manier over te brengen. Beelden kunnen snel en gemakkelijk emoties oproepen en de aandacht van de kijker trekken. Bovendien kunnen beelden helpen om complexe informatie op een eenvoudige manier weer te geven, waardoor het gemakkelijker wordt om deze informatie te begrijpen en te onthouden. Een goede beeldtaal kan bijdragen aan een sterke merkidentiteit en herkenbaarheid, en kan ook helpen om een bepaalde sfeer of emotie over te brengen die bij het merk en de doelgroep past.

Ontwikkelen Inclusie Kalender.

De Inclusie Kalender geeft inzicht in culturele feestdagen naast de bekende feestdagen die we in Nederland vieren. Dit is een interactieve en digitaal toegankelijke pdf geworden met de mogelijkheid om de data in je eigen agenda te plaatsen. De basis bestaat uit tekst en beeld, daarnaast worden links en andere interactieve elementen toegevoegd voor verdere uitleg en verdieping.

Herdenkingsjaar slavernijverleden.

Het slavernijverleden is een zeer pijnlijk, belangrijk en tot voor kort onderbelicht onderdeel van onze gedeelde geschiedenis. Van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024, wordt hier in het hele Koninkrijk extra aandacht aan besteed tijdens het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Dit mocht dus zeker niet ontbreken in de kalender!

DiversOCW maakt zich sterk voor signalering, bewustwording en agendering van vraagstukken rond diversiteit, inclusie en uitsluiting. Als creatief bureau buigen wij ons graag over deze actuele thema's.

Een digitaal toegankelijke PDF.

Een digitaal toegankelijke PDF heeft meerdere voordelen. Ten eerste kan het helpen om informatie toegankelijk te maken voor een grotere groep mensen, waaronder mensen met een visuele beperking, dyslexie of een andere beperking. Door de PDF toegankelijk te maken volgens de WCAG 2.0 richtlijnen, kan deze bijvoorbeeld worden voorgelezen door screenreaders of kunnen tekstuele elementen worden vergroot.

Daarnaast kan een digitaal toegankelijke PDF ook de vindbaarheid en bruikbaarheid van de informatie verbeteren. Zo kunnen zoekmachines de tekst binnen de PDF beter indexeren, waardoor deze beter vindbaar wordt. Ook kan een toegankelijke PDF bijdragen aan de consistentie van de huisstijl en de professionele uitstraling van een organisatie.

Tot slot kan het streven naar toegankelijkheid bijdragen aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid van een organisatie. Het zorgt ervoor dat informatie en communicatie voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk is, ongeacht eventuele beperkingen. Een heel belangrijk aspect dus voor een creatieve productie zoals de inclusiekalender voor DiversOCW, gericht op diversiteit en inclusiviteit.

Benieuwd naar de DiversOCW kalender 2023? Bekijk 'm hier!

Zien wat wij kunnen
betekenen
voor jouw merk?
Maak een afspraak
Contact
Contact
Neem contact op met The MindOffice

Lees je termen die je niet begrijpt?

Bekijk onze kennisbank
The MindOffice BV
Cincinnati Building
Schiedamsedijk 126
3134 KK Vlaardingen
KvK

78419689

BTW

NL861386541B01

Lees je termen die je niet begrijpt?

Bekijk onze kennisbank

Kom langs bij ons kantoor in Vlaardingen en ontdek de mogelijkheden waarmee je jouw merk op de kaart zet. Neem contact op en plan direct een afspraak.