Time to unlock your brand
Time to unlock your brand

Time to unlock your brand

Door Michel van Velzen 23 februari 2021
In 2020 werd de waarde van online zichtbaarheid alleen maar groter. Tijdens de coronapandemie werden volledige branches zich ervan bewust wat het betekent om een goede online vertegenwoordiging van je merk te hebben. Campagnes versterken je merk, en je creëert merkvoorkeur en herkenning onder jouw doelgroep. Consistentie en continuïteit zijn hierin belangrijke thema’s, helemaal als je hoog in de zoekresultaten wilt komen. In deze blog lees je meer over een succesvolle aanpak in online branding en profilering.
Time to unlock your brand

Online zichtbaarheid vraagt aandacht

Was het zo’n 20 jaar geleden nog volstrekt voldoende - en relatief eenvoudig - om je merk offline zichtbaar te maken, nu bepaalt jouw aanwezigheid in het online landschap grotendeels de omzet. Anno 2021 is online branding & profilering meer dan nodig. Niet alleen voor zichtbaarheid en vindbaarheid in zoekmachines, maar ook voor de interactie met je doelgroep. Online campagnes creëren en ‘aanzetten’ is nog maar het begin. En druk niet te snel op de uitknop, maar stuur bij en optimaliseer op de gewenste resultaten te behalen.
 
“Zorg voor consistentie en herkenbaarheid in je online branding en campagnes en creëer merkvoorkeur.”
- Cheyenne Ouwersloot, Designer & UX/UI
Je verhoogt de aankoopintentie met slimme software, online marketing en geautomatiseerde processen. Dat klinkt misschien ingewikkeld. Maar met de technologie van nu is er veel mogelijk. Laten we starten bij het begin. Als we spreken over online kanalen, is dat naast je een website een webshop, social media kanalen, e-mail. Kanalen die de bekendheid en beleving van je merk vergroten bij de doelgroep. Consistentie in huisstijl en branding is een belangrijke pijler. Daarmee zorg je voor herkenbaarheid en uiteindelijk merkvoorkeur.
 

Groei en schaalbaarheid realiseren

 Ooit heb je bedacht wat de look & feel is van jouw merk. De een besteedt er (te) weinig aandacht aan, de ander wil koste wat kost eerst een sterk merkfundament hebben en weer een ander heeft wel ideeën, maar komt niet tot een gedegen uitvoer. Wij delen twee belangrijke tips voor het bepalen van jouw (online) branding en profilering:
 
  • Identificeer je purpose en draag het uit: purpose is een mooi Engels woord wat je kunt vertalen naar ‘doel’ of de ‘waarom’ achter een merk. Waarom ben jij gaan doen wat je doet? Een purpose vormt de identiteit van je merk en verandert in de basis nooit meer. Je trekt er klanten mee aan, talent voor je bedrijf en vanuit je purpose bouw je een herkenbare merkidentiteit op. The MindOffice maakt jouw purpose visueel en zorgt voor de online vertaling. Een vertaling die werkt en converteert. 
  • Ben van waarde. Deze uitspraak hangt een beetje samen met jouw purpose. We doelen hiermee op je brandstory. Het verhaal achter jouw merk. Met behulp van storytelling, visueel en tekstueel, draag jij je unieke verhaal uit. Een brandstory is persoonlijk, verbindt, schittert door eenvoud en is tijdloos. Het wordt ook wel gezien als het karakter van je bedrijf. Wij zorgen voor passende brandstory die zich online goed laat vertalen.
“Word een autoriteit in je vakgebied en laat je merk opvallen door slim gebruik van online marketing.”
- Michel van Velzen, Founder & Art director
Voor veel ondernemers is de vraag niet óf maar wanneer ze met online marketing starten om hun merk te versterken. En uiteindelijk ook blijven optimaliseren en uitbouwen om tot een krachtige online aanwezigheid te komen. Iets wat voor je werkt, met de juiste toepassingen, focus en ondersteuning.
 
Wil jij ook je online zichtbaarheid vergroten en meer traffic naar je website?

Laat ons het overnemen!
Michel van Velzen

Wil jij met behulp van The MindOffice ook jouw bedrijf op de kaart zetten?

Michel van Velzen helpt je graag verder!


Michel van Velzen
010 435 07 50
mvanvelzen@themindoffice.nl

We nodigen je van harte uit in ons kantoor om daarover te sparren. Neem contact met ons op voor een afspraak!

Kom gerust eens langs op de koffie.
The MindOffice is gevestigd in het Cincinnati Building tussen Vlaardingen en Schiedam. We beschikken over voldoende (gratis) parkeerplaatsen. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Vijfsluizen is letterlijk op loopafstand.

Adresgegevens

The MindOffice B.V.
Schiedamsedijk 126
3134 KK Vlaardingen

T +31(0)10 - 435 07 50
E info@themindoffice.nl
KvK 78419689
BTW NL861386541B01

The MindOffice Adresgegevens
Aan al het goede komt een eind...

Menu.

Menu

Simplicity is the ultimate form of sophistication
Leonardo da Vinci
There is no substitute for hard work
Thomas A. Edison
Creativity is contagious, pass it on...
Albert Einstein
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Henry Ford
Every mind needs friendly contact with other minds
Napoleon Hill
No matter what people tell you, words and ideas can change the world.
Robin Williams